Kremlj se oglasio o navodima da su Tramp i Putin sedam puta razgovarali telefonom

Tanjug
Kremlj se oglasio o navodima da su Tramp i Putin sedam puta razgovarali telefonom

MOSKVA - Portparol Kremlja Dmitrij Peskov demantovao je navode da je republikanski predsjednički kandidat na izborima u SAD i bivši predsjednik Donald Tramp sedam puta razgovarao telefonom sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom nakon odlaska sa funkcije.

-Ne, to nije tačno - rekao je Peskov, a prenijela agencija RIA Novosti.

O navodnim telefonskim razgovorima bivšeg američkog predsjednika i ruskog lidera govori se u knjizi američkog novinara Boba Vudvorda (81) pod naslovom “Rat”, koja će biti objavljena sljedeće nedjelje.

Trampov predizborni tim oštro je kritikovao tu knjigu, navodeći da nijedan od događaja koji je opisan u njoj nije istinit, i nazivajući njenog autora “poremećenom i ludom osobom”.

Vudvord je ranije pisao o skandalu Votergejt, što je dovelo do ostavke Ričarda Niksona na funkciju predsjednika SAD 1974. godine.

Napisao je i tri knjige o Trampu, a u najnovijoj knjizi Vudvord se osvrće na ključne događaje nakon što je Džozef Bajden postao predsjednik SAD, uključujući rat u Ukrajini i rat u Pojasu Gaze. Knjiga “Rat” trebalo bi da bude objavljena 15. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana