Kremlj: Putin sa zahvalnošću prihvatio Kimov poziv da posjeti Sjevernu Koreju

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin prihvatio je poziv sjevernokorejskog kolege Kim Džong Una da posjeti Sjevernu Koreju, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

''U razgovoru u četiri oka, Kim Džong Un je pozvao Putina da posjeti Sjevernu Koreju. Putin je zahvalno prihvatio poziv'', rekao je Peskov, prenosi TASS.

Peskov je dodao da će šef rske diplomatije Sergej Lavrov u oktobru posetiti Pjongjang.

Kim je ovaj poziv uputio tokom posjete Rusiji, kada je sa Putinom razgovarao o vojnim pitanjima, ratu u Ukrajini i pomoći Moskve sjevernokorejskom satelitskom programu, navodi Rojters.

Nazivajući jedan drugog ''prijateljem'', dvojica lidera su ranije ove sedmice zajedno obišli najmoderniju rusku svemirsku opremu i razgovarali sa ministrima odbrane.

Tokom posjete Sjevernoj Koreji u julu, ministru odbrane Rusije Sergeju Šojguu je Kim pokazao balističke rakete koje su zabranjene rezolucijom UN.

Kako je ranije rekao Putin, Kim bi danas trebalo da posjeti fabrike vojne i civilne avijacije u ruskom gradu Komsomolsku na Amuru i da pregleda rusku pacifičku flotu u Vladivostoku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana