Kremlj potvrdio: Kim Džong Un stiže u posjetu Rusiji

Tanjug
Kremlj potvrdio: Kim Džong Un stiže u posjetu Rusiji

PJONGJANG - Sjevernokorejski lider Kim Džong-Un boraviće u zvaničnoj posjeti Rusiji, na poziv ruskog predsjednika Vladimira Putina, potvrdio je danas Kremlj.

Kako se navodi u saopštenju Kremlja, Kim će boraviti u zvaničnoj poseti Rusiji u narednim danima, prenijele su RIA Novosti. 

Sjevernokorejska novinska agencija KCNA navela je da će se Kim i Putin "sastati i razgovarati", ne navodeći detalje, dodao je Rojters. 

Južnokorejska televizija ITN prethodno je prenijela, pozivajući se na neimenovane visoko pozicionirane izvore u vladi, da je KiM izgleda otputovao u Rusiju na razgovor sa  Putinom.

Kako je navela,  Kim je najverovatnije otputovao  posebnim vozom ka severoistočnoj granici Severne Koreje, a sa Putinom će se verovatno sastati u utorak.

Ruska novinska agencija Interfaks javila je danas da se očekuje da Kim poseti Daleki istok "u narednim danima". 

Ovo putovanje, ukoliko bude potvrđeno, biće Kimova prva poseta inostranstvu za više od četiri godine i prvo od pandemije korona virusa. 

Njegovo posljednje putovanje u inostranstvo 2019. godine takođe je bilo u Vladivostok kada se sastao sa Putinom prvi put nakon propasti pregovora o nuklearnom razoružanju Sjeverne Koreje sa bivšim predsjednikom SAD Donaldom Trampom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana