Kremlj: Orban ne nosi u Vašington poruku od Putina

Tanjug
Kremlj: Orban ne nosi u Vašington poruku od Putina

MOSKVA- Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da ruski predsjednik Vladimir Putin nije predao nikakvu poruku preko mađarskog premijera Viktora Orbana predsjedniku SAD Džozefu Bajdenu i drugim učesnicima samita NATO-a koji će ove nedjelje biti održan u Vašingtonu.

 Peskov je na pitanje da li je Putin preko Orbana, koji je 5. jula posetio Moskvu, prenio poruku Bajdenu i drugim učesnicima samita NATO, odgovorio odrično, ističući da Orban, koji je prethodnih dana posetio Kijev i Moksvu, a danas Peking, odakle je otputovao u Vašington, "preduzima ozbiljnu inicijativu kako bi uporedio stavove različitih strana, na osnovu primarnih izvora". 

"I mi veoma cijenimo - i predsjednik Putin je dao visoku ocenu - ovim naporima gospodina Orbana", dodao je Peskov, a prenosi RIA Novosti.

Orban se 5. jula u Moskvi sastao se sa Putinom, sa kojim je, između ostalog, razgovarao o Ukrajini, a prethodno se 2. jula u Kijevu sastao sa ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim.

Mađarski premijer danas je u Pekingu razgovarao sa predsjednikom Kine Si Đinpingom, a iz Pekinga je otputovao u Vašington. 
  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana