Kremlj: Kijev pokušao da ubije Putina

Tanjug
Kremlj: Kijev pokušao da ubije Putina

MOSKVA- Kijev je pokušao da izvede napad dronovima na rezidenciju predsjednika Rusije Vladimira Putina u Kremlju, saopštila je danas administracija ruskog predsjednika.

Moskva je akcije Kijeva ocijenila planiranim terorističkim aktom i pokušajem ubistva predsjednika Rusije, uoči Dana pobjede i parade 9. maja, prenele su RIA Novosti

-Dvije bespilotne letjelice bile su usmjerene na Kremlj. Kao rezultat blagovremenih dejstava vojske i specijalnih službi korišćenjem radarskih sistema za ratovanje, uređaji su onesposobljeni - navodi se u saopštenju.

U napadu niko nije povrijeđen, a raspored rada šefa države nije promijenjen.

Portparol predsjednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio je za rusku agenciju da Putin nije bio u Kremlju u vrijeme napada ukrajinskih dronova i da danas radi u svojoj rezidenciji u Novo-Ogarjevu.

-Planovi za održavanje parade na Crvenom trgu 9. maja ostaju na snazi, rekao je portparol Kremlja. Ruska strana zadržava pravo da odgovori na ovaj napad gdje i kada bude smatrala da treba, navela je agencija.

 

JUST IN - Russia says Ukraine tried to hit Kremlin with drones overnight in an assassination attempt on Putin.pic.twitter.com/xAS0BtTDzs

— Disclose.tv (@disclosetv) May 3, 2023

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana