Kremlj: Jasna poruka Putina o posljedicama udara na Rusiju

Srna
Kremlj: Jasna poruka Putina o posljedicama udara na Rusiju

MOSKVA - Izjava predsjednika Rusije Vladimira Putina o posljedicama zapadnih oružanih udara na ciljeve duboko u ruskoj teritoriji krajnje je jasna i nedvosmislena, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Putin je rekao da zemlje NATO saveza ne razgovaraju samo o mogućoj upotrebi zapadnog oružja dalekog dometa od Kijeva, već odlučuju da li će se direktno uključiti u ukrajinski sukob.

"Direktna umiješanost Zapada u ukrajinski sukob mijenja njegovu prirodu, a Rusija će biti prinuđena da donosi odluke na osnovu prijetnji koje joj budu stvorene", zaključio je Putin.

Peskov je ocijenio da je ova izjava ruskog predsjednika veoma važna i da "nema sumnje da je stigla do svojih adresa".

"Ona je krajnje jasna, nedvosmislena i ne dozvoljava bilo kakva pogrešna tumačenja", rekao je Peskov novinarima.

Portparol EU za spoljnu politiku i bezbjednost Peter Stano rekao je da ništa neće promijeniti stav EU u vezi sa ukrajinskim sukobom i da će blok nastaviti da pomaže Kijevu.

"Ništa od onoga što Putin kaže ne mijenja naš stav", rekao je Stano i dodao da će EU "nastaviti da podržava Ukrajinu, uključujući vojnu podršku".

On je naveo da EU i dalje nema zajednički stav o ukidanju ograničenja upotrebe oružja koje su članice Unije dale Kijevu, dodajući da se diskusija nastavlja

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana