Kremlj: Bez izgleda za sporazum o žitu; Baltik stvara odbrambrenu liniju

G.S.
Kremlj: Bez izgleda za sporazum o žitu; Baltik stvara odbrambrenu liniju

Rat u Ukrajini ušao je u 696. dan. Ruska vojska je više puta napala Nikopoljski okrug u Ukrajini dronovima i artiljerijom, saopštio je zvanični Kijev, dok je u toku dana izvedeno više od 87 napada.

Prethodno je u velikom skladištu nafte u ruskom regionu Brjansk izbio požar, koji je lokalizovan, nakon što je vojska u tom području oborila ukrajinski dron. Ruski zvaničnik rekao je i da je u četvrtak Ukrajina pokušala, ali nije uspjela, da pogodi ruski naftni terminal u Baltičkom moru dronom.

Kremlj je saopštio da nema izgleda za obnovu sporazuma o crnomorskom žitu i da alternativni putevi za otpremu ukrajinskog žita nose ogromne rizike. Prvobitni sporazum, koji je omogućio siguran izvoz žitarica iz Ukrajine preko Crnog mora, istekao je prošle godine nakon što je Moskva odbila da ga obnovi, rekavši da su njeni zahtijevi za izvozom sopstvene hrane i đubriva ignorisani.

Dok traju borbe u Ukrajini, Estonija, Letonija i Litvanija postigle su sporazum o stvaranju "odbrambene linije" na granici sa Rusijom, saopštilo je estonsko Ministarstvo odbrane, prenosi RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana