Kralj kriptovaluta se izjasnio da nije kriv

Tanjug
Kralj kriptovaluta se izjasnio da nije kriv

NjUJORK - Bivši šef propale mjenjačnice za kriptovalute Ef-Ti-Eks Sem Benkmen-Frid izjasnio se danas pred sudom u SAD da nije kriv prema optužnici za prevaru korisnika i investitora.

On je odbacio navode da je uzeo depozite korisnika Ef-Ti-Eksa i tim novcem finansirao svoju drugu kompaniju “Alameda riserč”, kupovao nekretnine i davao političke donacije.

Benkmen-Frid je nakon hapšenja pušten na slobodu prošlog mjeseca uz plaćanje kaucije od 250 miliona dolara, prenosi Bi-Bi-Si.

On se suočava sa više od 100 godina zatvora ukoliko bude proglašen krivim.

Dvojica njegovih najbližih saradnika izjasnili su se da su krivi i sarađuju sa istražiocima u slučaju koji je potresao čitavu industriju kriptovaluta.

Benkmen-Frid je osnovao Ef-Ti-Eks 2019. godine i postao jedna od najpoznatijih ličnosti ove industrije, razvio je političke veze i poznanstva sa poznatim ličnostima, a novčano je pomagao kompanijama u nevolji.

U novembru se dogodio talas povlačenja sredstava iz mjenjačnice nakon objavljivanja izvještaja o njenom sumnjivom poslovanju, zbog čega je kompanija bankrotirala, a korisnici izgubili milijarde dolara.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana