Kompanija povezana sa Bajdenovim sinom umiješana u teroristički napad u Moskvi?

SRNA
Foto: Agencije

MOSKVA- Kompanija "Burisma holdings" koja se dovodi u vezu sa sinom američkog predsjednika Hanterom Bajdenom umiješana je u terorističke napade u Rusiji, saopštenio je iz Istražnog komiteta Rusije.

Istrage o finansiranju terorističkih aktivnosti u Rusiji i inostranstvu pokrenute su protiv nekoliko privatnih kompanija nakon terorističkog napada na "Krokus siti hol" u blizini Moskve.

"Raša tudej" prenosi da je istraga uslijedila poslije pritužbe ruskih poslanika i javnih ličnosti. Prvobitna žalba je identifikovala Sjedinjene Države i njihove saveznike da su navodno organizovali niz napada na teritoriji Rusije.

Na listi osumnjičenih nalazi se i ukrajinska kompanija "Burisma holdings", povezana sa korupcionaškim skandalom porodice Bajden koji se odugovlači godinama.

"Do sada su istražitelji utvrdili da su sredstva koja teku preko komercijalnih organizacija, uključujući naftnogasni konglomerat `Burisma Holdings`, koji posluje u Ukrajini, korišćena posljednjih godina za izvođenje terorističkih napada u Rusiji", rekla je portparol komiteta Svetlana Petrenko.

Ona je navela da su se terorističke aktivnosti proširile i van granica zemlje, s ciljem eliminacije istaknutih političkih i javnih ličnosti, kao i nanošenja ekonomske štete.

Petrenkova je dodala da su stručnjaci komiteta radili u saradnji sa drugim obavještajnim službama.

"Trenutno se sprovode provjere izvora prihoda i daljeg kretanja sredstava u iznosu od nekoliko miliona američkih dolara i ispitivanja potencijalne umiješanosti konkretnih pojedinaca iz redova vladinih zvaničnika, ljudi iz građanskih organizacija i kompanija iz zapadnih zemalja", navela je ona.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana