Koliko je novca Ukrajina privukla od početka rata

Tanjug
Koliko je novca Ukrajina privukla od početka rata

KIJEV - Od početka invazije u punom obimu, Ukrajina je već uspela da privuče više od 83 milijarde dolara pomoći zahvaljujući koordinisanoj saradnji sa međunarodnim partnerima saopštila je pres služba Ministarstva finansija

“Od februara 2022. godine, zahvaljujući koordinisanoj saradnji sa međunarodnim partnerima, Ministarstvo finansija Ukrajine je već uspelo da privuče više od 83 milijarde američkih dolara.

Najveći donatori su EU, SAD, MMF, Kanada, Japan, Svetska banka, Velika Britanija”, navodi se u saopštenju. Ministarstvo ističe da Ukrajina uprkos ratu u punom obimu nastavlja da sprovodi reforme i ispunjava sve obaveze u okviru saradnje sa partnerima.

Reforme su osnova ekonomskog rasta obezbjeđivanjem makroekonomske stabilnosti, unapređenjem efikasnosti upravljanja i daljim razvojem i služe kao osnova za dugoročnu stabilnost i oporavak, navodi se u saopštenju, prenosi Ukrinform.

“Otvoreni smo za dijalog sa našim partnerima kako bismo dalje razgovarali o reformskim prioritetima i odredili najefikasnije ciljane mere.

Uvjeren sam da Ukrajina može utrti put ka održivom ekonomskom razvoju i inkluzivnom rast uz privlačenje neophodnih finansijskih sredstava za osiguranje potreba svojih građana”, rekao je ministar finansija

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana