Klimov: EU je konglomerat zemalja u zalasku

Srna
Klimov: EU je konglomerat zemalja u zalasku

MOSKVA - EU je konglomerat zemalja u zalasku i ponavlja sudbinu kasnog Sovjetskog Saveza, izjavio je član rukovodstva stranke Jedinstvena Rusija Andrej Klimov.

„Moje lično mišljenje je da je EU konglomerat zemalja u zalasku i ponavlja sudbinu kasnog Sovjetskog Saveza. Možda se promijeni nakon izbora u SAD, jer je EU sada pod velikim uticajem Amerike“, rekao je Klimov na onlajn brifingu koji je organizovala stranka Jedinstvena Rusija.

On je naglasio da Rusija nije tu da oslobodi EU od hegemonije SAD, te da to Evropa treba sama da uradi, jer američka hegemonija uništava evropsku ekonomiju.

„Dva odsto od BDP-a svake zemlje treba da se potroši na naoružavanje Amerike. Mnogi u EU i dalje aktivno pomažu da se to ostvari“, naveo je Klimov.

Prema njegovim riječima, njemačka ekonomija uništena je zbog nedostatka resursa iz Rusije, a francuska isključivo zbog rusofobije, uz napomenu da su ekonomski gubici Ruske Federacije manji nego kod kolektivne Evrope.

Klimov je naveo i da SAD u određenoj mjeri zavise od Rusije, posebno kada se radi o dijelovima za američke avione „boing“.

„Godinama proizvodimo rezervne dijelove za američke žboingež. Kad su počeli da nam uvode sankcije, rekao sam da ako nastave, Amerkanci će morati da lete na metlama, kao vještice, jer nemaju rezervne dijelove. žBoingž je 40 odsto sastavljen od ruskih rezervnih dijelova. Zamislite kako bi oni bez toga. žBoingž bi bankrotirao. Mi smo iskoristili te kapacitete, preusmjerili ih i sada radimo za naše avione“, dodao je Klimov.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana