Kirbi: SAD će učiniti ono što moraju da se zaštite od prijetnji Sjeverne Koreje

Tanjug
Kirbi: SAD će učiniti ono što moraju da se zaštite od prijetnji Sjeverne Koreje

VAŠINGTON - SAD će učiniti ono što moraju kako bi pružile ''uvjeravanja'' da mogu da zaštite sebe i svoje saveznike, izjavio je portparol Bijele kuće za nacionalnu bezbjednost Džon Kirbi.

On je to rekao novinarima u Bijeloj kući, odgovarajući na pitanje da li SAD vjeruju da Pjongjang zaista ima sposobnost da napadne SAD, preneo je Jonhap.

-Učinićemo ono što moramo da bismo bili sigurni da možemo da zaštititimo SAD... zaštitimo naše saveznike i partnere -rekao je Kirbi.

Prema njegovim riječima, predsjednik SAD Džozef Bajden je posvetio više pažnje regionu i zaista naporno radio sa kolegama u Japanu i Južnoj Koreji, posebno na trilateralnoj saradnji po pitanju odbrane.

Kirbi je, takođe, primijetio da Severna Koreja neprestano traga za poboljšanim mogućnostima oružja.

Odgovarajući na pitanje o mogućnostima Sjeverne Koreje da izvede provokativne poteze koji bi uticali na predsjedničke izbore u SAD, Kirbi je istakao ''budnost Sjedinjenih Američkih Država''.

- Nikakvi strani akteri, državni ili nedržavni, ne bi smjeli da se mešaju u naš izborni period" -rekao je Kirbi.

Prema njegovim riječima, SAD će biti oprezne u ovom izbornom ciklusu kao što su bile u prošlosti, kako bi uradile ono što mogu da identifikuju i osujete bilo kakve pokušaje miješanja u izbore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana