Kineska kompanija Evergrande ove godine prodala jahtu za oko 30 miliona evra

Tanjug
Foto: Caixin Global

PEKING- Kineski gigant u sektoru nekretnina Evergrande prodao je ove godine luksuznu jahtu za oko 30 miliona evra, čime je dodatno smanjen ofšor imetak ove kompanije.

Očekuje se da će se povjerioci zadužene firme Evergrande skoncentrisati upravo na ofšor imovinu, pošto je plan o restrukturalizaciji duga ozbiljno ugrožen zbog optužbi protiv ove firme, prenosi Rojters.

Kako su prenijeli svjetski mediji, trgovina akcijama kompanije Evergrande na berzi u Hongkongu juče je obustavljena, a kineska kompanija i berza nisu dali nikakvo objašnjenje za taj potez.

Nekoliko dana ranije Evergrande je saopštio da ne može da nastavi sa planom restrukturalizacije duga, a u srijedu je Blumberg objavio vijest da je osnivač i predsjednik kompanije Hui Ka Jan uhapšen i stavljen pod nadzor, prenosi Fajnenšel tajms (FT).

Bi-Bi-Si je danas objavio ispovjesti kineskih građana koji su zabrinuti zbog krize u građevinskom sektoru, a u članku je naveden i podatak da je drugi građevinski gigant u Kini, Kantri Garden, u prvih šest mjeseci ove godine zabilježio gubitak od 6,32 milijarde evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana