Kim: Odnosi sa Rusijom prvi prioritet za Sjevernu Koreju

Tanjug
Kim: Odnosi sa Rusijom prvi prioritet za Sjevernu Koreju

MOSKVA – Sjevernokorejski lider Kim Džong Un saopštio je danas na sastanku sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom da su odnosi sa Rusijom prvi prioritet za Severnu Koreju.

-Naše prijateljstvo ima duboke korijene i sada su prvi prioritet naše zemlje odnosi sa Ruskom Federacijom - rekao je Kim Džong Un na sastanku sa Putinom na kosmodromu Vostočni u Amurskoj oblasti, prenosi agencija RIA Novosti.

Kim je izjavio i da Pjongjang podržava sve odluke Moskve i da želi da dalje razvija bilateralne odnose.

-Želimo da dalje razvijamo odnose. Uvijek smo podržavali i podržavamo sve odluke predsjednika Putina i odluke ruske vlade - rekao je sjevernokorejski lider na sastanku sa Putinom. Sjevernokorejski lider je takođe izrazio nadu da će se Rusija i Demokratska Narodna Republika Koreja uvijek zajedno boriti protiv imperijalizma i za izgradnju suverenih država.

Putin je jutros dočekao sjevernokorejskog lidera, koji je vozom stigao na željezničku stanicu kosmodroma, u ruskoj Amurskoj oblasti, posle čega je uslijedio pregled lansirnog kompleksa kosmičkog raketnog sistema Sojuz-2.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je izjavio da će Moskva pomoći Sjevernoj Koreji u izgradnji svemirskih satelita, i da su zbog toga sjevernokorejski lider Kim Džong Un i on danas na kosmodromu Vostočni. Putin je najavio i da će na sastanku razgovarati o vojno-tehničkoj saradnji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana