Kim: Ne želim ni da razmišljam o tome da napadnemo Južnu Koreju

Srna
Foto: Tanjug

PJONGJANG - Lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un izjavio je da njegova zemlja nema namjeru da napadne Južnu Koreju i da ne želi čak ni da razmišlja o tome.

On je u govoru na Univerzitetu za državnu odbranu rekao da Pjongjang nije zainteresovan ni za ujedinjenje Korejskog poluostrva.

“Da budem iskren, ne želim ni da razmišljam o tome da napadnemo Južnu Koreju. Naježim se od same pomisli na to, ne želim čak ni da se suočim sa tim narodom”, naglasio je Kim.

On je podsjetio da je ranije bilo dosta govora o nekoj vrsti “oslobađanja juga”, pa čak i o nasilnom ujedinjenju, ali da sada ne postoji bilo kakva zainteresovanost za tako nešto, javila je Korejska centralna novinska agencija /KCNA/.

Prema njegovim riječima, Pjongjang je se zvanično izjasnio da se kreće ka priznavanju postojanja dvije odvojene države na Korejskom poluostrvu.

Međutim, Kim je naglasio da je problem što drugi ne mogu da ostave Sjevernu Koreju na miru, prenio je TASS.

“Južna Koreja biće bezbjedna sve dok mi ne koristimo naše oružane snage. Toliko je jednostavno. Međutim, čini se da niko u Seulu nije dovoljno veliki da uradi jednu jednostavnu stvar: prestanite da nas provocirate i ne hvalite se oružjem”, upozorio je Kim.

On je dodao da “čak ni najveći vojni lider u istoriji” ne bi bio sposoban da pronađe način da se premosti jaz između vojnih potencijala nuklearnih i nenuklearnih zemalja”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana