Kim Džong-un primio Lavrova, razgovarali više od sat vremena

Tanjug
Foto: Russian Foreign Ministry

PJONGJANG- Sjevernokorejski lider Kim Džong-un primio je danas u Pjongjangu ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Sastanak je trajao nešto više od sat vremena, a prije toga Lavrov je imao razgovor sa severnokorejskom ministarkom spoljnih poslova Čoe Son-hui.

Lavrov je u srijedu doputovao u dvodnevnu posjetu Severnoj Koreji, mjesec dana nakon što je Kim Džong-un obišao ruski Daleki istok i sastao se sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom na kosmodromu Vostočni u Amurskoj oblasti, prenosi agencija RIA Novosti.

"Poslije septembarskog sastanka ruskog i sjevernokorejskog lidera, odnosi dvije zemlje su se podigli na kvalitativno novi, strateški nivo, izjavio je danas u Pjongjangu Lavrov na početku razgovora sa Čoe Son-hui.

Sjevernokorejska ministarka je primijetila da "česti sastanci ministara spoljnih poslova dvije zemlje, koji pomažu u jačanju prijateljskih veza, služe kao dokaz da se bilateralni odnosi Sjeverne Koreje i Rusije, koji imaju dugu istoriju prijateljstva, razvijaju na dinamičan, snažan način".

Ona je navela da će njeni razgovori sa ruskim kolegom "postati važna faza u smislu implementacije sporazuma" koje su Kim i Putin postigli u septembru, navodi TASS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana