Kim Džong Un oklopnim vozom stigao u Rusiju

Agencije
Kim Džong Un oklopnim vozom stigao u Rusiju

VLADIVOSTOK - Sjevernokorejski lider Kim Džong Un stigao je rano jutros u Rusiju, a krajnja destinacija mu je Vladivostok gdje će se u narednim danima sastati sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Kim Džong Un je rano u utorak stigao u rusku graničnu stanicu Kasan. Nakon što je stigao privatnim oklopnim vozom, u stanici u Primorskom kraju je održana ceremonija dobrodošlice za njega, a zatim je nastavio putovanje dalje do Vladivostoka.

Njegov odlazak u Rusiju su prvi primijetili iz Južne Koreje, ali su i ruski mediji kasnije potvrdili njegov dolazak te su objavili snimak voza sa tamnozelenim i sivim vagonima u kojima je navodno Kim.

Na slikama koje su objavili sjevernokorejski mediji vidi se da su sa Kimom visoki vojni zvaničnici Sjeverne Koreje. Među njima su komandant Korejske narodne armije Ri Pyong Čol, njegov zamjenik Pak Jong Čon i direktor sjevernokorejskog odjeljenja za proizvodnju municije Jo Čun Ryong.

Južna Koreja je izvijestila da Kimov odlazak u Rusiju pomno prate jer sumnjaju u pregovore o postizanju sporazuma o oružju između Pjongjanga i Moskve.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana