Kim Džong Un naredio veću proizvodnju materijala za nuklearno oružje

Anadolija
Kim Džong Un naredio veću proizvodnju materijala za nuklearno oružje

SEUL– Sjevernokorejski vođa Kim Džong Un posjetio je juče Institut za nuklearno oružje u Sjevernoj Koreji i naredio veću proizvodnju materijala za nuklearno oružje.

U pratnji vojnih i vladinih zvaničnika, Kim je informisan o aktivnostima instituta i proizvodnji nuklearnog oružja, javila je jutros Korejska centralna novinska agencija (KCNA).

Isti izvor javlja da je Kim pohvalio institut za njegove napore u jačanju nuklearnih snaga i razvoj Sjeverne Koreje u pouzdanu silu sposobnu nositi se s bilo kojom nuklearnom krizom.

-Kada smo besprijekorno spremni koristiti nuklearno oružje bilo kada i bilo gdje, ono se ne bi koristilo zauvijek, a ako je moćna i nadmoćna nuklearna sila koja nadilazi maštu spremna za ofenzivno držanje, neprijatelj bi nas se bojao i ne bi se usudio provocirati našu državu, suverenitet, sistem i narod - rekao je Kim.

Sjeverna Koreja je danas takođe potvrdila ispaljivanje dvije taktičke balističke rakete zemlja-zemlja tokom jučerašnje vojne vježbe gađanja koja simulira taktički nuklearni napad.

U ponedjeljak je južnokorejska vojska saopštila da je Pjongjang ispalio dvije balističke rakete kratkog dometa iz područja Čungva, južno od glavnog sjevernokorejskog grada.

Najnovije lansiranje uslijedilo je dok američke i južnokorejske mornaričke snage izvode kombinovane vježbe koje su počele prošle sedmice i trebale bi završiti sljedećeg ponedjeljka.

Američki nosač aviona USS Nimic na nuklearni pogon i njegova udarna grupa takođe su stigli u vode južnog odmarališta ostrva Jeju kako bi pokazali američku vojnu moć protiv rastućih prijetnji Sjeverne Koreje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana