Kijev: Spriječen pokušaj ruskih snaga da opkole Avdejevku

GS/Agencije
Foto: Tanjug/AP

Rat u Ukrajini – 624. dan. Najintenzivnije borbe vode se oko Bahmuta i Kleščejevke. Evropska komisija je predložila otvaranje pretpristupnih pregovora sa Ukrajinom. Predsjednik Volodimir Zelenski kaže da je to istorijski korak i najavljuje da će nastaviti sa pokušajima kontraofanzive. Nova slovačka vlada odbacila je nacrt plana o donaciji raketa i municije Ukrajini.

Ukrajinski dron kasetnim bombama na fabriku putera u Kurskoj oblasti

Roman Starojt, načelnik Kurskog regiona u Rusiji objavio je na svom Telegram kanalu da je u napadu ukrajinske bespilotne letjelice oštećeno podzemno skladište prehrambenih proizvoda.

"Dron Oružanih snaga Ukrajine bacio je tri kasetne bombe na fabriku putera u pograničnom regionu Kurske oblasti, a oštećeno je i podzemno skladište hrane", naveo je Starojt, prenosi Tas.

Kako je napomenuo načelnik Kurska, nije bilo povrijeđenih a jedna od bombi nije eksplodirala, a pozvani su demineri da je unište.

Kijev: Napadi ruskih snaga odbijeni na više frontova

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine tvrdi da su napadi ruskih snaga odbijeni na više pravaca, prenosi agencija Unian. 

Kako se napominje u saopštenju, iako ruske snage nastavljaju u namjerama da opkole Avdejevku u Donjeckoj oblasti, ukrajinski vojnici čvrsto drže odbranu i nanose značajne gubitke neprijatelju.

Ističe se da je ukrjainska odbrana odbila napade kod Marjinke, na kupjanskom (Harovska oblast) i limanskom pravcu (Donjecka oblast).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana