Kijev: Rusi izgubili 212 vojnika kod Bahmuta u poslednja 24 sata

Tanjug
Kijev: Rusi izgubili 212 vojnika kod Bahmuta u poslednja 24 sata

KIJEV - Portparol ukrajinske vojske Serhij Čerevatji izjavio je danas da su, tokom žestokih bitki u blizini Bahmuta u Donjeckoj oblasti, u prethodna 24 sata, ruske snage izgubile 212 vojnika, a da je ranjeno 315.

Ruska artiljerija napala je ukrajinske pozicije kod Bahmuta 167 puta, dodao je Čerevatji, preneo je "Kijev independent".
    
Ukrajinski generalštab saopštio je danas da je ruska vojska pokrenula danas dva raketna napada i da je pogodila Ukrajinu 23 puta višecevnim raketnim bacačima.

Generalštab je naveo da je ruska vojska sprovela ofanzivne operacije u smjeru Bahmuta, Adivke, Novopavlovska, Kupjanska i Limana, naveo je "Kijev independent".

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je izvelo napad na Harkov, nakon što su ukrajinske vlasti prijavile raketni napad tokom noći.

"Kao rezultat visoko-preciznog raketnog napada koje su lansirale ruske vazduhoplovne snage ka ukrajinskoj vojsci, pogođene su radionice za sklapanje oklopnih vozila u blizini mašinske fabrike Mališev u Harkovu", rekao je portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov, preneo je "Gardijan".

Predsjednik poljske Andžej Duda ocijenio je u razgovoru za "Figaro" da bi zapadno oružje trebalo hitno isporučuti Kijevu i da će to odrediti ishod na bojnom polju.

"Ukoliko ne pošaljemo vojnu opremu Ukrajini narednih nedelja, Putin će pobijediti. A ako pobedi, ne znamo gde će se zaustaviti", poručio je Duda.

Gogovreći o mogućnosti ruskog napada na Poljsku, Duda je rekao da bi takav korak bio napad na NATO i sve njene članice, prenosi "Kijev independent".

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto je rekao da je spašavanje života moguće "samo kroz prekid vatre i mir", prenela je agencija MTI.

On je naveo za radio "Košut" da mađarska vlada namjerava da pomogne da dođe do momentalnog prekida vatre i mirovnih pregovora.

Takođe, istakao je i da su izjave, koje su se čule prethodnih dana i nedelja, da bi rat mogao da se produži, "najgore moguće vijesti".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana