Kerol: Ne iznenađuje što nisam prijavila policiji da me je Tramp silovao

Tanjug
Foto: Ilustracija

NjUJORK - Kolumnistica američkog časopisa „El“ Džin Kerol koja tvrdi da ju je Donald Tramp, dvije decenije prije nego što je postao predsjednik, silovao u garderobi robne kuće u Njujorku, priznala je danas da ona nikada nije slijedila savjet koji upućuje svojim čitateljkama - da prijave policiji seksualno nasilje.

E. Džin Kerol rekla je poroti saveznog suda na Menhetnu da je rođena 1943. godine i da je „pripadnica tihe generacije“, naučena da drži pognutu glavu i da se ne žali, navodi se u izvještaju AP. 

Prema njenim riječima, samo jednom u životu je pozvala policiju i to kada se uplašila da će poštansko sanduče u kući u kojoj je boravila biti oštećeno na Noć vještica. 

Kerol je opisala svoj stav o prijavljivanju policiji kada je Trampov advokat Džo Takopina suočio tokom unakrsnog ispitivanja sa slučajevima u kojima je savjetovala one koji čitaju njenu kolumnu u časopisu „El“ da kontaktiraju policiju ili pozovu SOS telefonsku liniju za seksualno nasilje ukoliko su napadnuti. 

„Činjenica da nikada nisam otišla u policiju nije iznenađujuća za nekoga mojih godina. Nikad nismo bili podsticani da zovemo policiju“, rekla je ona. 

Svjedočeći tokom trećeg dana građanskog sudskog procesa pokrenutog nakon tužbe koju je podnijela u novembru prošle godine, Kerol je rekla je da je Tramp silovao u proljeće 1996. godine u luksuznoj robnoj kući u centru Menhetna nakon što su zajedno ušli u kabinu za presvlačenje tokom jednog zajedničkog izlaska u grad za koji je rekla da joj je bio zabavan i ispunjen flertom sve dok Tramp nije postao nasilan. 

Tramp je njene tvrdnje nazvao „lažnim“ i „potpunom prevarom“ u objavi u oktobru 2022. godine na svojoj platformi „Truth“. 

Dodao je da je ona izmislila da se srela sa njim kako bi promovisala svoje memoare u kojima je rekla da on nije njen tip, prenosi Rojters. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana