Kerol najavila da će od Trampa zahtijevati veću odštetu

Tanjug
Kerol najavila da će od Trampa zahtijevati veću odštetu

NjUJORK - Kolumnistkinja Elizabet Džin Kerol najavila je da će povećati svoj odštetni zahtjev u prvom od dva procesa za klevetu, koje je pokrenula protiv bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa.

Navela je da će zatražiti najmanje još 10 miliona dolara dodatne odštete, zbog komentara koje je bivši američki predsjednik izrekao na Si-En-Enu nakon što ga je porota proglasila odgovornim za seksualno zlostavljanje. Savezna porota na Menhetnu je 9. maja donijela odluku da je Tramp seksualno zlostavljao Kerolovu 1990-ih, a potom je i oklevetao u oktobru 2022. godine, podsjeća se u izveštaju Rojtersa.

Porota mu je naložila da plati Kerolovoj pet miliona dolara odštete, ali Tramp je uložio žalbu na presudu i izjavio da su tvrdnje Kerolove “potpuna prevara”.

U ponedjeljak su advokati Kerolove ukazali na Trampove objave na društvenoj mreži “Istina“, u kojima je presudu okarakterisao kao sramotnu, dok je 10. maja na Si-En-Enu kritikovao Elizabet Džin Kerol, tvrdeći da joj treba dozvoliti da izmijeni svoju raniju tužbu u kojoj se navodi da ju je Tramp oklevetao, jer je 2019. godine dok je bio predsjednik SAD negirao incident.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana