Kenedi Mlađi povukao se sa predsjedničkih izbora u Arizoni

Tanjug
Kenedi Mlađi povukao se sa predsjedničkih izbora u Arizoni

VAŠINGTON - Nezavisni američki predsjednički kandidat Robert F. Kenedi Mlađi podnio je papire za povlačenje sa izbora za predsjednika u Arizoni, izjavio je državni sekretar Arizone Adrijan Fontes.

On je naveo da su se Kenedi i njegova potpredsjednička kandidatkinja Nikol Šanahan dobrovoljno povukli, prenosi Rojters.

Kenedi treba danas da se obrati javnosti.

AP navodi da do povlačenja Kenedija u Arizoni dolazi u trenutku kada spekulacija da bi Kenedi mogao da odustane od svoje nezavisne predsjedničke kandidature i podrži republikanskog kandidata.

Rojters je u srijedu objavio da Kenedi želi dogovor sa republikanskim kandidatom Donaldom Trampom, prema kojem bi on podržao Trampa u zamjenu za posao u njegovoj potencijalnoj administraciji,

Tramp je ove nedelje izjavio za Si-En-En da će "sigurno biti otvoren" za prijedlog da Kenedi bude u njegovoj administraciji ako odustane od učešća u predsjedničkog trci i podrži ga.

Kenedi (70) je sin pokojnog demokratskog političara i američkog državnog tužioca Roberta F. Kenedija i nećak pokojnog predsjednika SAD Džona F. Kenedija.

Prethodno je nastojao da bude kandidat Demokratske stranke, ali se odlučio za nezavisnu kandidaturu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana