Karlson otkrio zašto je došao u Moskvu

Srna
Karlson otkrio zašto je došao u Moskvu

MOSKVA - Američki novinar Taker Karlson, čiji je dolazak u Moskvu izazvao burna reagovanja u javnosti SAD, rekao je danas da je u rusku prijestonicu došao jer voli taj grad, koji smatra prelijepim, piše ruski dnevnik "Izvestija".

"Želio sam da bidim Moskvu, o kojoj sam mnogo toga čuo. Želio sam da razgovaram sa ljudima i vidim kako stvari funkcionišu", naglasio je Karlton, koji je u Moskvu stigao u subotu, 3. februara.

Poslanik Republikanske stranke u Predstavničkom domu američkog Kongresa Merdžori Tejlor Grin izjavila je da Bijela kuća strahuje od mogućeg Karlsonovog intervjua sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Prema njenim riječima, "Amerikanci mogu da čuju istinu od ljudi poput Karlsona, dok američke vlasti ne volje ljude kao što je on, jer se ne ponaša po datom scenariju".

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov u odgovoru na pitanja novinara u septembru nije odbacio mogućnost da će Karlson intervjuisati Putina.

Međutim, Peskov je tada objasnio da će ruski lider sačekati razgovore sa bilo kojim američkim novinarom dok stanovništvo SAD više ne bude tako "zaglupljeno propagandom mržnje prema Rusiji".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana