Kaminski: Poljska zatvara granični prelaz sa Bjelorusijom do daljnjeg

Tanjug
Kaminski: Poljska zatvara granični prelaz sa Bjelorusijom do daljnjeg

VARŠAVA - Poljski ministar unutrašnjih poslova Mariuš Kaminski saopštio je da će ta zemlja zatvoriti ključni granični prelaz sa Bjelorusijom do daljnjeg.

Ionako napete veze između Poljske i Bjelorusije juče su dodatno pogoršane kada je sud u Minsku osudio novinara poljskog porijekla na osam godina zatvora, u procesu za koji Varšava tvrdi da je politički motivisan, prenosi Rojters.

Kaminski je rekao da će zbog zatvaranja novinara Andžeja Počobuta podnijeti zahtjev da se na spiskove sankcija dodaju ljudi povezani sa predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom.

-Zbog važnog interesa državne bezbjednosti odlučio sam da od 12 časova 10. februara ove godine obustavim do daljnjeg saobraćaj na poljsko-bjeloruskom graničnom prelazu Bobrovniki - napisao je Kaminski na Tviteru.

Portparol bjeloruske državne granične službe Anton Bičkovski rekao je da je taj potez neopravdan i da bi mogao da dovede do preopterećenja preostalih prelaza, prenijela je ruska agencija TASS.

Bobrovniki, koji se nalazi na oko 200 kilometara saeveroistočno od Varšave, jedan je od glavnih prelaza između Poljske i Bjelorusije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana