Pogledajte kako je izgledalo nebo iznad Amerike zbog pada sistema

GS
Pogledajte kako je izgledalo nebo iznad Amerike zbog pada sistema

Banke, avio-kompanije i mediji širom svijeta pogođeni su globalnim prekidom rada koji je nastao zbog greške u ažuriranju sadržaja kompanije "Crowdstrike".

Prekid rada je uticao na velike kompanije, uključujući "ABC" i "Skaj njuz Australija". Kompanije, uključujući banke, avio-kompanije, telekomunikacione kompanije, TV i radio stanice i supermarkete, isključene su iz mreže pošto se na ekranima pojavila greška.

Više od hiljadu letova otkazano je danas širom svijeta, zbog tehničkih problema sa prekidom internet usluga i komunikacija, pokazuju najnoviji podaci kompanije za analizu avijacije Sirijum.

TIMELAPSE od 12 sati pokazuje kako se vazdušni saobraćaj širom Amerike polako zaustavljao jer je Federalna uprava za vazduhoplovstvo prizemljila veliki broj letova zbog tehničkog kvara u informacionim sistemima.

Prijavljeni su značajni problemi na aerodromima u Australiji, Njemačkoj, Holandiji i Španiji. Nekoliko letova je odloženo i putnicima je savjetovano da kontaktiraju svoje avio-kompanije za najnovije informacije. Skaj njuz je nestao u Britaniji, a brojne evropske avio-kompanije i aerodromi su takođe prijavili probleme.

Problem je nastao poslije posljednjeg ažuriranja antivirusnog programa Crowdstrike, koji je izazvao fenomen poznat u IT svijetu kao "plavi ekran smrti“ na Vindovs računarima.

Letovi Delta, United i American Airlines su prizemljeni u Americi.

 

 

A 12-hour timelapse showing plane traffic over the US as the FAA began grounding Delta, United, and American Airlines flights as a result of this morning's global IT #outage.pic.twitter.com/NhTiHUH4Bf

— Bachar EL-Halabi | بشار الحلبي (@Bacharelhalabi) July 19, 2024

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana