Kadirov zaprijetio krvnom osvetom!

Tanjug
Kadirov zaprijetio krvnom osvetom!

MOSKVA - Čečenski lider Ramzan Kadirov optužio je danas ruske poslanike iz susjednih regiona da su pokušali da naruče njegovo ubistvo i zaprijetio krvnom osvetom ako ne dokažu suprotno, objavila je danas "Večernja Moskva".

Kadirov je ovo rekao tokom sastanka sa pripadnicima čečenskih službi bezbjednosti, a snimak sastanka objavljen je na njegovom Telegram kanalu.

On je imenovao senatora iz Dagestana Sulejmana Kerimova, kao i poslanike Državne dume Bekana Barahojeva i Rizvana Kurbanova.

"Ima svjedoka, ima ljudi od kojih su naručili ubistvo, pitali su za koliko može da se izvrši naređenje. Ako ne dokažu suprotno, zvanično ću proglasiti krvnu osvetu protiv Barahojeva, Sulejmana Karimova i Rizvana Kurbanova", stoji u prevodu njegovih riječi izgovorenih na čečenskom u devetominutnom video snimku objavljenom na Telegramu.

Čečenski lider se u razgovoru sa bezbjednosnim zvaničnicima dotakao i pokušaja nekih snaga da daju nacionalnu boju činjenicama o pucnjavi u kancelariji kompanije Vajldberis u Moskvi, da bi se Čečeni, kako je naveo, "prikazali kao inicijatori sukoba".

"Svako ko vjeruje da je moguće sukobiti čitave nacije jedne protiv drugih na svakodnevnim osnovama duboko se vara. Morate biti odgovorni za svoje riječi!", zaključio je Kadirov.

U sjedištu Vajldberisa u poslovnom centru Romanov dvor, 500 metara od Kremlja, 18. septembra došlo je do razmjene vatre između tjelohranitelja Vladislava Bakalčuka i obezbeđenja kompanije u vlasništvu njegove supruge i najbogatije Ruskinje Tatjane Kim, sa kojom je u postupku razvoda.

U pucnjavi su poginula dvojica radnika obezbjeđenja, 28-godišnji Islam Elmurzijev i 41-godišnji Adam Almazov.-

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana