Kada će demokrate krenuti u proces izbora novog kandidata za predsjednika

Tanjug
Kada će demokrate krenuti u proces izbora novog kandidata za predsjednika

VAŠINGTON – Predsjednik Demokratskog nacionalnog komiteta (DNK) Džejmi Harison saopštio je danas da će partija u narednim danima preduzeti "transparentan i regularan proces" izbora novog kandidata stranke za predsjednika SAD na izborima 5. novembra.

On je, nakon odluke aktuelnog predsjednika Džozefa Bajdena da se povuče iz izborne trke, naglasio da će demokrate krenuti u taj proces kako bi krenuli naprijed kao ujedinjena Demokratska stranka sa kandidatom koji može da porazi Donalda Trampa u novembru.

-Taj proces biće uređen na osnovu pravila i procedura stranke. Naši delegati su spremni da ozbiljno shvate svoju odgovornost i brzo izađu pred američki narod sa kandidatom - naveo je on.

Dodao je da su demokrate ujedinjene u želji da pobijede u novembru i da ka izboru novog kandidata idu poštujući vrijednosti koje ostaju iste, a to je zaštita prava svih ljudi i demokratije pred prijetnjom diktature.

Povezani tekst:

Šta slijedi nakon odustajanja Bajdena od izborne trke?

Poručio je da američki narod duguje Bajdenu ogromnu zahvalnost za napredak bez presedana koji je postigao u protekle četiri godine, kao i da će poštovati njegovu odluku.

-Mi ćemo poštovati njegovo nasleđe i odluku koju je donio danas obavezujući se da ćemo nominovati i izabrati demokratskog predsjednika ovog novembra koji će nositi baklju naredne četiri godine -  naveo je Harison u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana