Kac traži od SB UN da Hamas proglasi terorističkom grupom

Tanjug
Kac traži od SB UN da Hamas proglasi terorističkom grupom

NjUJORK - Obraćajući se juče Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija, izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac zatražio je od 15 članica ovog međunarodnog tijela da Hamas proglase terorističkom grupom i da izvrši pritisak na tu palestinsku organizaciju da oslobodi sve taoce.

-Hamas mora biti proglašen terorističkom organizacijom i suočiti se sa najtežim mogućim sankcijama - izjavio je Kac, prenosi Tajms of Izrael.

On je zahtijevao da SB UN "izvrši što je moguće veći pritisak" na Hamas da odmah i bezuslovno oslobodi sve otete taoce.

-Molim vas, dajte sve od sebe da zaustavite ovaj pakao na zemlji - rekao je Kac i dodao da zemlje koje su u SB UN imaju priliku da spasu 134 života nevinih ljudi.

Kac je zamjerio UN da ćute o Hamasovim nedjelima jer tokom posljednjih pet mjeseci i 41 sjednice održane u UN od 7. oktobra kada je Hamas izvršio napad na jug Izraela, UN nikada nisu osudile brutalne zločine ove palestinske militantne grupe.

Blagosiljajući muslimane na početku Ramazana, Kac je rekao da "Hamas ne govori u ime muslimanskog svijeta", navodi Tajms od Izrael.

-Tražimo od vas da osudite zločine seksualnog nasilja koje su ovi varvari počinili u ime muslimanske religije - rekao je, između ostalog izraelski ministar spoljnih poslova u SB UN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana