Kac: Erdogan ide putem Sadama Huseina, neka se sjeti kako se to završilo

Tanjug
Kac: Erdogan ide putem Sadama Huseina, neka se sjeti kako se to završilo

TEL AVIV - Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac je, odgovarajući na prijetnju predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana da bi Turska mogla da izvrši invaziju na Izrael, uporedio turskog predsjednika sa bivšim iračkim liderom Sadamom Huseinom.

-Erdogan ide putem Sadama Huseina i prijeti da će napasti Izrael. Treba samo da se sjeti šta se tamo dogodilo i kako se to završilo - napisao je Kac na platforemi Iks, prenosi Tajms of Izrael.     

Izraelski portal podsjeća da je Sadamov režim srušen invazijom koju su predvodile SAD 2003. godine, a irački sud ga je pogubio nakon što je zarobljen i nakon što mu je suđeno.

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan zaprijetio je da bi Turska mogla da uđe u Izrael da bi pružila podršku Palestincima, iako nije precizirao o kakvoj bi intervenciji moglo da bude riječi, javio je prethodno Rojters.

-Moramo biti veoma jaki da Izrael ne bi mogao da radi ove stvari Palestini - rekao je Erdogan na sastanku ogranka vladajuće stranke Partija pravde i razvoja u provinciji Rize, u svom rodnom gradu, preneo je Hurijet.

Prema njegovim riječima, kao što je Turska ušla u Nagorno-Karabah, kao što je ušla u Libiju, mogla bi isto da učiniti i Izraelu.

-Ne postoji ništa što ne možemo učiniti. Moramo biti samo jaki - istakao je Erdogan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana