Kabulov: Svijet polako prihvata avganistanske talibanske vlasti

Tanjug
Kabulov: Svijet polako prihvata avganistanske talibanske vlasti

MOSKVA - Svijet polako shvata da je Talibanski pokret legitimno na vlasti u Avganistanu, nešto što je Rusija davno prihvatila, izjavio je za TASS specijalni predstavnik ruskog predsjednika za Avganistan Zamir Kabulov. "Naravno, svijet počinje da shvata ovu činjenicu, a Rusija je ovdje bila ispred.

Bolje ikad nego nikad", rekao je Kabulov, direktor Drugog odjeljenja za Aziju pri ruskom Ministarstvu spoljnih poslova. Kriza u vezi sa Avganistanom biće jedna od centralnih tema sastanka UN u Dohi, glavnom gradu Katara, a Kabulov je istakao da Moskva smatra da će taj sastanak biti koristan ukoliko doprinese oživljavanju bliske i konstruktivne saradnje međunarodne zajednice i avganistanskih vlasti, prije svega na rješavanju socijalnih i ekonomskih problema sa kojima se suočavaju ta država i njeno stanovništvo.

Kabulov je naveo da će "definitivno" razgovarati sa talibanskom delegacijom na marginama predstojećeg sastanka u Kataru, prenio je TASS. "Komuniciraćemo i na marginama sastanka i, sigurno, u bilo kom drugom zgodnom formatu", dodao je Kabulov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana