Južnokorejski poslanici i obavještajci pokušavaju da utvrde koliko Kim ima djece

Tanjug
Južnokorejski poslanici i obavještajci pokušavaju da utvrde koliko Kim ima djece

PJONGJANG - Prvo dijete sjevernokorejskog lidera Kim Džong-una je sin, a vjeruje se da on ima i treće dijete, čiji pol nije poznat, prenijeli su danas poslanici južnokorejskog parlamenta saznanja iz izvještaja Nacionalne obavještajne službe (NIS).

Kimov sin se do sada nije pojavljivao u javnosti, dok je kćerka Ju-ae viđena s ocem u nekoliko navrata, što je podstaklo pretpostavke da je pripremaju da bude sljedeći lider zemlje, prenio je Rojters.

S druge strane, u NIS-u smatraju da je najvjerovatnije objašnjenje pojavljivanje Ju-ae u javnosti taj što Kim Džon-un želi da javnosti pokaže da će njegov nasljednik biti četvrta generacija lidera iz te porodice.

Jedan od poslanika je rekao da izvještaj nije potvrdio glasine kako Kimov sin ima fizičke i mentalne probleme.

U istom izvještaju NIS-a se navodi da je Sjeverna Koreja u mogućnosti da održi velike vojne vježbe i testira novu interkontinentalnu balističku raketu tokom proljeća.

Navodi se i da nestašica hrane u toj zemlji još uvijek nije dovoljno ozbiljna da bi se smatrala prijetnjom po režim, i pored toga što se Sjeverna Koreja suočava sa godišnjim manjkom pirinča od 800.000 tona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana