Južna Koreja zabranila pristup videu u kojem se veliča Kim Džong Un kao veliki vođa

Tanjug
Južna Koreja zabranila pristup videu u kojem se veliča Kim Džong Un kao veliki vođa

SEUL - Južnokorejski regulator za medije saopštio je danas da zabranjuje pristup sjevernokorejskom propagandnom muzičkom spotu za koji navodi da "idolizuje i veliča" lidera Sjeverne Koreje Kim Džong Una kao "prijateljskog oca" i "velikog vođu".

Regulator je naveo da je odluka o zabrani videa donijeta nakon što su vlasti obavještajne agencije zatražile reviziju da li snimak krši južnokorejski zakon.

Video je postao hit na društvenim medijima širom svijeta, pošto je postavljen kao kratak snimak na TikToku i drugim platformama, prenio je Rojters.

Taj snimak je pod nazivom "Prijateljski otac" predstavljen prošlog mjeseca na sjevernokorejskoj državnoj televiziji, a prikazuje kako građani Sjeverne Koreje, od vojnika do školske djece, pjevaju: "Hajde da pjevamo, Kim Džong Un je veliki vođa".

Na osnovu Zakona o nacionalnoj bezbjednosti Južne Koreje, blokiran je  pristup veb stranici sjevernokorejske vlade i medijima Sjeverne Koreje da bi se ograničilo nastojanje Kimovog režima da "propagira" svoje aktivnosti.

Južnokorejski regulator za medije blokirao je prošle godine pristup nekim sjevernokorejskim propagandnim kanalima na Jutjubu nakon što je to zahtijevala obavještajna agencija Južne Koreje.

Dvije Koreje su tehnički još u ratu pošto je Korejski rat od 1950. do 1953. godine okončan primirjem, a ne mirovnim sporazumom. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana