Južna Koreja: Sjeverna Koreja ispalila balističku raketu prvi put poslije dva mjeseca

Tanjug
Južna Koreja: Sjeverna Koreja ispalila balističku raketu prvi put poslije dva mjeseca

SEUL - Sjeverna Koreja je danas ispalila balističku raketu ka moru istočno od Korejskog poluostrva, saopštio je Zajednički štab Južne Koreje.

Ovo je ispaljivanje balističke rakete dogodilo se tokom posjete američkog državnog sekretara, Entonija Blinkena, koji u Južnoj Koreji prisustvuje demokratskom samitu predsjednika te zemlje, Jun Suk Jeola, prenosi Rojters.

Japanska obalska straža je takođe objavila da su lansiranna tri objekta nalik na balističke rakete, dvije u isto vrijeme, a naredna oko 37 minuta kasnije.

Premijer Fumio Kišida rekao je na sjednici parlamenta da su sjevernokorejske rakete pale u vode između Korejskog poluostrva i Japana, sve izvan ekskluzivne ekonomske zone Japana, i da nije prijavljena šteta niti ima povrijeđenih.

Američki Stejt department osudio je lansiranja, rekavši da predstavljaju prijetnju susjedima Severne Koreje i podrivaju regionalnu bezbjednost.

U saopštenju Stejt departmenta se navodi da je posvećenost SAD odbrani Južne Koreje i Japana i dalje "gvozdena", prenosi AP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana