Južna Afrika: Muškarci koji su prodali djeci mafine sa drogom optuženi za pokušaj ubistva

Tanjug
Južna Afrika: Muškarci koji su prodali djeci mafine sa drogom optuženi za pokušaj ubistva

PRETORIJA - Dvojica muškaraca u Južnoj Africi suočena su sa višestrukim optužbama za pokušaj ubistva nakon što se oko 90 djece razboljelo od konzumiranja mafina sa drogom.

Zvaničnici su rekli da su djeca kupila mafine od uličnog prodavca na putu do osnovne škole Pulamadibogo, sjeverozapadno od Pretorije, prenio je BBC.              

Veliki broj njih je odveden u bolnicu zbog mučnine, bolova u stomaku i povraćanja, a tri djevojčice su i dalje u bolnici.

Dvojica osumnjičenih, starih 21 i 19 godina, optuženi su za pokušaj ubistva.

Odjeljenje za obrazovanje pokrajine Gauteng saopštilo je da su nastavnici pozvali Hitnu pomoć nakon što su primijetili da su djeca počela da se "čudno ponašaju" na času.

U saopštenju se navodi da je incident izazvao veliku zabrinutost roditelja za bezbjednost svoje djece.

Policija, koja radi toksikološki izvještaj kako bi potvrdila da li je korišćen kanabis, kaže da je više od 90 učenika dobilo mafine i imalo "ozbiljne bolove".

Svi su poslati u obližnje medicinske ustanove, 87 je pušteno, a tri učenice su i dalje u bolnici gdje dobijaju neophodnu medicinsku pomoć, navelo je Ministarstvo prosvete.

Policija je imenovala osumnjičene, to su Ofentse Maluleka (21) i Amukelani Niulunga (19).

Oni su se pojavili pred Sudom u Sošanguveu, optuženi po devet tačaka za pokušaj ubistva, "zbog prodaje djeci mafina sa supstancom sa opojnim dejstvom".

Njima je određen pritvor do ročišta o eventualnoj kauciji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana