Još jedan incident sa Boingovim avionom, dvoje mrtvih

Agencije
Još jedan incident sa Boingovim avionom, dvoje mrtvih

ATLANTA - U eksploziji gume na avionu Delta er lajnsa tokom održavanja na aerodromu u Atlanti u utorak su poginula dva radnika, a treći je teško povrijeđen, saopštile su vlasti u Džordžiji.

Još jedan incident sa Boingovim avionom

Nesreća se dogodila rano ujutro u hangaru na međunarodnom aerodromu Hartsfild-Džekson dok su radnici mijenjali gumu, navodi Delta u saopštenju.

Major Keli Kolijer iz policijske uprave Atlante rekla je novinarima da su ekipe hitne pomoći reagovale na poziv o eksploziji gume u postrojenju za tehničko održavanje aerodroma oko 5 sati ujutro.

Identitet poginulih radnika nije odmah otkriven. Treći zaposlenik Delte prebačen je u bolnicu sa težim povredama, a njih trojica su radili na avionu Boing 757 koji je stigao iz Las Vegasa u nedjelju uveče.

„Porodica Delta je slomljena zbog gubitka dva člana tima i povrede još jednog nakon jutrošnjeg incidenta. Pružili smo punu podršku članovima porodice i kolegama tokom ovog neverovatno teškog vremena“, navodi se u saopštenju.

Gradonačelnik Atlante Andre Dikens izrazio je saosjećanje na Tviteru. „Izražavam najdublje saučešće porodici i najbližima preminulih radnika Delte“, napisao je on. „I moje misli su sa onima koji su povrijeđeni i nadam se njihovom brzom i potpunom oporavku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana