JEZIVO: Samostrelom ubijene žena i kćerka poznatog novinara!

Agencije
JEZIVO: Samostrelom ubijene žena i kćerka poznatog novinara!

Hertfordšir - Tri žene ubijene su sinoć u britanskom gradu Hertfordširu, a policija je objavila da je za njihovo ubistvo osumnjičen dvadesetšestogodišnji Kajl Kliford, koji se nalazi u bjekstvu.

Britanski mediji pišu da je Kliford samostrelom ubio suprugu i dvije ćerke poznatog sportskog komentatora Bi-Bi-Sija Džona Hanta.

Hant je sinoć zatekao suprugu Kerol i dve ćerke sa teškim povredama u svom domu u Bušiju, u Hertfordširu.

Sve žrtve su preminule od povreda ubrzo nakon dolaska ljekara. Prema policijskim izvorima na koje se poziva Dejli mejl, one su bile vezane prije nego što su ubijene.

Kajl Kliford, za kog se vjeruje da je bivši partner jedne od žrtava, postao je meta velike potere na ostrvu. Policija upozorava da je najvjerovatnije naoružan, i upozorava građane da mu ne prilaze, već da zovu čuvare reda.

Jake policijske snage su i dalje na terenu, dok se u dvorištu kuće nalazi forenzički šator.

Komšinica, koja je željela da ostane anonimna, kaže da nije dobro poznavala žrtve, ali da su oni bili prijateljski nastrojeni.

- Viđali smo ih svaki dan, uvijek bi se javili. Ovo što se dogodilo je zaista tužno i šokantno - rekla je komšinica.

Ministarka unutrašnjih poslova Velike Britanije Ivet Kuper rekla je da stalno dobija informacije o ovom slučaju, i pozvala je sve koji imaju informacije da se jave policiji.

Lokalni odbornik Lorens Bras, koji živi nedaleko od mjesta zločina, rekao da je ovo područje "tipično britansko predgrađe".

- Sinoć oko osam sati gledao sam fudbal na televiziji, i odjednom je helikopter sleteo na travnjak ispred mog stana. Onda sam čuo telefon, stiglo mi je upozorenje da je došlo do incidenta u Bušiju, i da se moramo držati podalje, pošto je očigledno neko u bjekstvu - kazao je on.

Dodaje da su svi šokirani, pošto ne mogu da se sjete kada se desilo neko ubistvo u njihovom mirnom kraju.

Drugi mještanin je rekao da je vidio čak 11 policijskih aubomobila, uključujući i jedinice za brzo reagovanje, četiri vozila hitne pomoći i vatrogasce.

- Šta god da se desilo, stvarno je loše i svi su potreseni - rekao je on.

Detektiv Rob Hol iz Jedinice za krvne delikte istakao je da je u pitanju neverovatno težak incident, da je najteže porodici žrtava i zatražio je da se poštuje njihova privatnost.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana