Jeziv snimak iz Ukrajine: Dron sipa tečni metal po vojnicima skrivenim u drvoredu (VIDEO)

G.S.
Foto: Skrinšot

Na internetu se pojavio zastrašujući snimak sa fronta u Ukrajini koji prikazuje dron koji sipa tečni metal po vojnicima skrtivenim među drvećem.

 Bespilotna letelica polako preleće drvored i ostavlja vatreni trag, a Kijev indipendent navodi da i ukrajinski i ruski Telegram kanali tvrde da je njihova vojska odgovorna za ovu užasavajuću novinu u ratnoj primjeni dronova.

Ukrajinski medij fokusiran na vojne teme Difens ekspres je objavio da je dron poslala 108. brigada Teritorijalne odbrane i da je snimak načinjen u blizini sela Ukrajinske u Zaporoškoj oblasti.

Navodi se da je vatreni stub koji se vidi na snimku otopljeni termit, mješavina aluminijuma i oksida gvožđa, odnosno rđe.

Njuzvik navodi da, kada se zapali, on dostiže temperaturu veću od 2.200 stepeni Celzijusa, što je dvostruko vrelije od otopljene lave.

Snimak je objavljen i na društvenoj mreži X (bivši Tviter) na nalogu OSINT Tehnikal koji prati ratna dešavanja u Ukrajini.

- Istočna Ukrajina, dron koji pripada Ukrajincima baca otopljeni termit na drvored koji drže Rusi i pale ga - piše u objavi koja prati snimak.

Njuzvik prenosi navode Ukrajinskog vojnog centra da otopljeni termit može da probije i oklop na oklopnim vozilima, prenosi Kurir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana