Jerusalim: Izraelska policija ponovo silom rastjerala vjernike iz Al-Akse

Tanjug
Jerusalim: Izraelska policija ponovo silom rastjerala vjernike iz Al-Akse

JERUSALIM- U Jerusalimu je tokom noći nastavljeno nasilje drugu noć zaredom kada su se palestinski vjernici zabarikadirali u džamiji Al-Aksa, u kompleksu Starog grada, a izraelska policija upotrijebila silu da ih rastjera.

Nemiri su bili manjeg intenziteta nego prethodne noći, preneo je AP.

Muslimani obilježavaju sveti mjesec Ramazan, a Jevreji započinju nedeljni praznik Pashe.

Palestinski Crveni polumjesec saopštio je da je najmanje šest osoba povrijeđeno u posljednjem nasilju.

Vlasti Islamskog vakufa, koje upravljaju kompleksom, saopštile su da je policija ispalila šok bombe i gumene metke da bi rasterala vernike.

Izraelska policija je saopštila da su desetine maloljetnika izazvale haos, gađajući policajce kamenjem i drugim predmetima i primoravajući policiju da interveniše bi bi uspostavila, kako je navela, red i zakon.

Više Palestinaca se okupilo u džamiji, odgovarajući na pozive vakufa da se mole tokom noći.

AP podseća da je izraelska policija u srijedu rano ujutru upala u džamiju Al-Aksa, ispalivši šok bombe na Palestince koji su gađali kamenjem policajce. Kako je saopšteno, uhapšeno je 350 Palestinaca, a jedan policajac je povrijeđen. Ljekari palestinskog Crvenog polumjeseca saopštili su da je povrijeđeno najmanje 50 ljudi.

Većina uhapšenih Palestinaca puštena je iz pritvora do ranog popodneva, rekao je njihov advokat, navodeći da je oko 50 Palestinaca, od kojih su mnogi sa okupirane Zapadne obale i dalje u pritvoru i da će biti saslušani u vojnom sudu u petak.

Prema njegovim riječima, ukupan broj uhapšenih je 450.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana