Jermenija spremna za strateško partnerstvo sa SAD

Srna
Foto: Apa.az

JEREVAN - Jermenija je spremna da ojača odnose sa Vašingtonom do nivoa strateškog partnerstva u brojnim poljima, naveo je jermenski premijer Nikol Pašinjan u poruci predsjedniku Amerike DŽozefu Bajdenu povodom 4. jula, Dana nezavisnosti SAD.

”Srećan sam što mogu da zabilježim da se privrženost daljem proširenju naše saradnje u demokratskim reformama, jačanju ekonomske i energetske otpornosti, pravdi, borbi protiv korupcije, bezbjednosnoj i saradnji u drugim poljima odslikava u viziji rastućeg strateškog dijaloga Jermenije i SAD do nivoa strateškog partnerstva”, naveo je Pašinjan.

Prema njegovim riječima, Jermenija veoma cijeni ulogu SAD u procesu izgradnje mira u tom regionu, kao i podršku koju Amerika pruža suverenosti, nezavisnosti, demokratiji, teritorijalnom integritetu i nepovredivosti granica Republike Jermenije, prenio je TASS.

“Želim da iskoristim ovu priliku da potvrdim privrženost Jermenije agendi mira i da izrazim uvjerenje da će naše trajno i sve snažnije partnerstvo u ovom ključnom vremenu doprinijeti izgradnji mirne i naprednije budućnosti za naše dvije zemlje i region”, dodao je Pašinjan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana