Japanska carska i holandska kraljevska porodica prate se na Instagramu

Tanjug
Foto: Ilustracija

TOKIO- Japanska carska porodica i holandska kraljevska porodica prate se međusobno na Instagramu, a japanska carska porodica ima više od 855.000 pratilaca na toj mreži otkad je otvorila svoj nalog 1. aprila.

Japanski car Naruhito i carica Masako imaju prijateljske odnose sa holandskom kraljevskom porodicom, a 2006. godine kao tadašnji prestolonasljednik i princeza proveli su dvije nedjelje u Holandiji sa svojom ćerkom princezom Aiko, kako bi pomogli princezi da se oporavi od poremećaja prilagođavanja, prenosi agencija Kjodo.

Carski par je takođe posjetio Holandiju 2013. godine, što je bilo prvo zvanično putovanje princeze u inostranstvo u posljednjih 11 godina.

Među nedavnim objavama na Instagramu nalaze se fotografije sastanaka carskog para od 22. marta sa evakuisanim osobama poslije snažnog zemljotresa koji je 1. januara pogodio prefekturu Išikava, a ta fotografija dobila je više od 125.000 lajkova.

Nalog na Instagramu je otvorila Agencija za carsko domaćinstvo kako bi se javnost bolje upoznala sa aktivnostima japanske carske porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana