Jaka kiša pogodila Lisabon, poplavljeni tuneli, zatvoreni neki glavni putevi

Tanjug
Foto: The Portugal News

LISABON- Zbog jake kiše koja je danas pogodila portugalsku prestonicu Lisabon, poplavljeni su tuneli, a vlasti su bile primorane da obustave autobuski i tramvajski saobraćaj i zatvore neke glavne puteve.

Kancelarija gradonačelnika Lisabona proglasila je u gradu "crveni stepen" vremenskog upozorenja jutros oko 06.30 časova i pozvala ljude da ostanu kod kuće, prenosi Rojters.

Od ponoći, službe za vanredne situacije prijavile su 275 incidenata u Lisabonu i susjednom okrugu Setubal, uključujući poplavljene ulice, tunele i željezničke stanice.

Komandant Civilne zaštite Andre Fernandes rekao je na konferenciji za novinare da "neće biti lako" vratiti situaciju u normalu, jer će padavine vjerovatno biti intenzivirane.

Iz kancelarije gradonačelnika saopšteno je da gradski autobusi i tramvaji ne saobraćaju, da metro ne funkcioniše u potpunosti i da je niz željezničkih stanica nepristupačan zbog poplava.

Jaka kiša pogodila je danas i druge dijelove zemlje, a meteorološka agencija IPMA proglasila je crveni stepen upozorenja u centralnom okrugu Portalegre.

Nepovoljni vremenski uslovi takođe su doveli do zastoja gradskog područja Lisabona prošle srijede, kada je jedna osoba izgubila život u poplavljenom podrumu, podsjeća Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana