Izraelski tenkovi ušli dublje u Rafu

Srna
Izraelski tenkovi ušli dublje u Rafu

KAIRO - Izraelski tenkovi su, uz podršku borbenih aviona i dronova, napredovali dublje u zapadni dio grada Rafe u Pojasu Gaze, ubivši pritom osam ljudi, rekli su stanovnici i palestinski ljekari.

Očevici su naveli da su tenkovi iza ponoći ušli u pet naselja. Jaka granatiranja i pucnjava pogodili su šatore raseljenih porodica u oblasti Al Mavasi, zapadno od grada.

Stanovnici kažu da su izraelske snage digle u vazduh nekoliko domova u zapadnom dijelu Rafe, odakle je prošlog mjeseca većina stanovništva krenula na sjever.

Prethodno se više od polovine od 2,3 miliona stanovnika palestinske enklave bilo sklonilo u Rafu. Prema podacima UN i palestnskim izvorima, u gradu je sada ostalo manje od 100.000 ljudi.

Izraelska vojna komanda objavila je juče da u Rafi postoje još dvije lokacije na kojima planira da eliminiše borce Hamasa - Šabura i Tel Al Sultan.

Osam mjeseci nakon početka rata, nema znakova popuštanja borbi, a međunarodni posrednici, koji imaju podršku SAD, do sada nisu uspjeli da ubijede Izrael i Hamas da pristanu na prekid vatre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana