Izraelski ministar pozvao NATO da izbaci Tursku iz te organizacije

Tanjug
Foto: Ilustracija

JERUSALIM- Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac pozvao je danas NATO da izbaci Tursku iz te organizacije.

"U svjetlu prijetnji predsjednika Turske (Redžepa Tajipa) Erdogana da će izvršiti invaziju na Izrael i njegovu opasnu retoriku, ministar spoljnih poslova Izrael Kac dao je instrukcije diplomatama... da se hitno angažuju sa svim članicama NATO, pozivajući na osudu Turske i zahtijevajući njeno izbacivanje iz regionalnog saveza", saopštilo je izraelsko Ministarstvo spoljnih poslova, preneo je Rojters.

Erdogan je u obraćanju zvaničnicima vladajuće stranke Partije pravde i razvoja u provinciji Rize, u svom rodnom gradu, koje je prenosila televizija, sinoć komentarisao vojne operacije Izraela. 

"Kao što smo ušli u Nagorno-Karabah, kao što smo ušli u Libiju, mogli bismo slično da uradimo i njima”, kazao je Erdogan o Izraelu.

On je dodao da nema razloga zašto Turska ne može to da uradi. 

"Moramo biti jaki da bismo mogli da preduzmemo te korake", kazao je Erdogan.

Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac, odgovarajući na izjavu predsjednika Turske, uporedio ga je sinoć sa bivšim iračkim liderom Sadamom Huseinom.

"Erdogan ide putem Sadama Huseina i prijeti da će napasti Izrael", napisao je Kac na platform X (Tviter), dodajući da samo treba da se sjeti šta se tamo dogodilo i kako se to završilo.    

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana