Izraelski mediji: Netanjahu vjeruje da Izrael ima samo mjesec dana da završi raciju na Rafu

Tanjug
Izraelski mediji: Netanjahu vjeruje da Izrael ima samo mjesec dana da završi raciju na Rafu

TEL AVIV  - Izraelski premijer Benjamin Netanjahu navodno vjeruje da Izrael, imajući u vidu međunarodni pritisak, ima samo mjesec dana da završi svoju predstojeću operaciju u gradu Rafi, koja ima za cilj razbijanje preostalih operativnih bataljona Hamasa u Gazi, pišu izraelski mediji.

Netanjahu je, kako prenosi “Tajms of Izrael” pozivajući se na informacije “Kanala 12”, nedavno izraelskom ratnom kabinetu rekao da će operacija u Rafi, gdje se nalazi više od polovine od 2,3 miliona stanovnika Pojasa Gaze, morati da se završi prije Ramazana, koji počinje oko 10. marta.

Na sjednici ratnog kabineta na kojoj se diskutovalo o predstojećoj operaciji Izraelskih odbrambenih snaga u Rafi, kako prenosi Tajms of Izrael, načelnik generalštaba IDF Herci Halevi je prethodno izvijestio Netanjahua da su njegove snage spremne da djeluju u Rafi, ali da je, kako je istakao, neophodno da vlada prvo riješi sudbinu raseljenih stanovnika Gaze koji se tamo nalaze. Načelnik štaba IDF dodao je i da vojska treba da dobije planove za bezbjednosni put dug 14 kilometara koji se nalazi duž granice između Gaze i Egipta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana