Izraelski avioni nad Bejrutom: Odgovor će biti brutalan

Agencije
Izraelski avioni nad Bejrutom: Odgovor će biti brutalan

Izraelski ratni avioni danas su preletali nisko iznad Bejruta, a očevici tvrde da su mogli da vide letjelice golim okom, kao i da su probile zvučni zid, prenosi Rojters.

Incident se dogodio nekoliko minuta prije početka govora vođe libanskog Hezbolaha Sajeda Hasana Nasralaha, kojim je obilježeno nedjelju dana od ubistva vojnog komandata ove grupe Fuara Šukra u izraelskom napadu na južna predgrađa Bejruta.

Nasralah je rekao da je cilj zvučnih udara da ometa prisutne i upozorio da će odgovor Hezbolaha na izraelske napade biti ''snažan i delotvoran'', prenosi Rojters.

Hezbolah je ranije danas saopštio da je lansirao nekoliko dronova na dve vojne lokacije u blizini Akre u severnom Izraelu i da je takođe napao izraelsko vojno vozilo na drugoj lokaciji.

Izraelska vojska je saopštila da je identifikovano više neprijateljskih dronova koji prelaze iz Libana i da je jedan presretnut.

Izraelski medicinski zvaničnici su rekli da je sedam osoba evakuisano u bolnicu, južno od priobalnog grada Naharije, od kojih je jedna u kritičnom stanju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana