Izraelska vojska: Ubijeno više desetina militanata

GS/Agencije
Izraelska vojska: Ubijeno više desetina militanata

TEL AVIV -Rat Izraela i Hamasa ušao je u 123. dan. Izraelska vojska djeluje sa kopna, mora i iz vazduha, širom Pojasa Gaze, a glavne operacije su sada na jugu - u Kan Junisu i Rafi, gdje su, kako kažu, glavna sjedišta Hamasa.

Izraelska vojska: Ubijeno više desetina militanata

Izraelske snage ubile su više desetina palestinskih militanata i zarobili veliki broj tokom operacija izvršenih u Pojasu Gaze tokom proteklih 24 časa, saopštila je danas izraelska vojska.

U saopštenju se navodi da su najteže borbe bile u gradu Kan Junisu na jugu Pojasa Gaze.

U saopštenju se ističe da je oko 80 osumnjičenih uhapšeno u Kan Junisu, uključujući i nekoliko optuženih za učešće u smrtonosnom napadu pripadnika palestinske militantne organizacije Hamas i otmici stanovnika naselja na jugu Izraela 7. oktobra.

UN: Izraelske naredbe za evakuaciju obuhvataju dvije trećine teritorije Gaze

Izraelske naredbe za evakuaciju u Pojasu Gaze sada obuhvataju dvije trećine teritorije ove palestinske enklave ili 246 kvadratnih kilometara, saopštili su posmatrači Ujedinjenih nacija.

Desetine hiljada ljudi pobjeglo je i nastavlja da bježi iz ove oblasti, navodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za koordinaciju humanitarnih poslova (OCHA) u najnovijem dnevnom izvještaju o humanitarnoj situaciji u Gazi.

Više od polovine stanovništva Gaze, koje broji oko 2,3 miliona ljudi, sada se nalazi u gradu Rafa, na granici sa Egiptom, i okolnim područjima, navela je OCHA.

Na početku rata, izraelska vojska je upozoravala Palestince u sjevernom dijelu Gaze da napuste svoje domove, kako bi se sklonili iz oblasti gdje sprovodi kopnene operacije.

Tokom nastavka borbi, izraelske naredbe za evakuaciju su se proširile na južne dijelove Pojasa Gaze, uključujući grad Kan Junis i okolna područja, gdje je trenutno žarište izraelske kopnene ofanzive.

Amerikanci izveli nove napade na Hute u Jemenu, tvrde da su uništili dva pomorska drona

Vojska Sjedinjenih Američkih Država izvela je u ponedjeljak napad na dva hutska eksplozivna plovila bez posade (drona) u Jemenu, saopštila je Centralna komanda SAD (CENTCOM).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana