Izraelska vojska tvrdi da je ubila jednog od vođa Islamskog džihada

Tanjug
Izraelska vojska tvrdi da je ubila jednog od vođa Islamskog džihada

TEL AVIV - Izraelska vojska tvrdi da je juče u vazdušnom udaru na Zapadnu obalu ubila Muhameda Abdulaha vođu palestinske terorističke grupe Islamski džihad u izbjegličkom kampu Nur Šams.

Abdulah je postavljen za šefa ove proiranske organizacije u oblasti Tulkarem nakon što je njegov prethodnik Muhamad Džaber ubijen u pucnjavi krajem avgusta, saopštila je izraelska vojska.

U saopštenju se precizira da je Abdulah ubijen u napadu iz vazduha zajedno sa drugim teroristom, ali se njegovo ime ne navodi, prenosi Tajms of Izrael.

Vojska tvrdi da je Abdulah organizovao aktivnosti ove grupe, uključujući “mnoge napade”, kao i da postavljao eksploziv ciljajući izraelske trupe. U saopštenju se navodi i da je su na terenu zaplijenjene poluautomatske puške i oprema koja je pronađena kod njih.

Zvanična agencija palestinskih vlasti Vafa saopštila je da su dvojica stanovnika Zapadne obale stradala u četvrtak uveče u bombardovanju izraelske letjelice istočno od Tulkarma. Bezbednosni izvori su izvijestili Vafu da su ubijeni Muhamed Abdulah, iz logora Nur Šams, i Avad Omar, iz grada Bala, i da su izraelske snage nakon vazdušnog napada ušle u to područje i zaplijenila tijela poginulih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana