Izraelska vojska: Pripremamo odgovor protiv Hezbolaha zbog napada na Majdal Šams

Tanjug
Izraelska vojska: Pripremamo odgovor protiv Hezbolaha zbog napada na Majdal Šams

TEL AVIV - Izraelska vojska priprema odgovor protiv Hezbolaha nakon što je raketa ispaljena iz Libana ubila 10 osoba, među kojima ima djece, na fudbalskom igralištu na Golanskoj visoravni, saopštio je portparol vojske Danijel Hagari.

 „Naši obavještajni podaci su jasni. Hezbolah je odgovoran za ubijanje nevine djece, tinejdžera“, saopštio je Hagari.

Portparol izraelske vojske je naveo da su se, prema prvim rezultatima istrage, u gradu Majdal Šams na Golanskoj visoravni oglasile sirene za vazdušni napad, „ali da je to bilo trenutno upozorenje i da je bilo prekratko“

On je dodao da Hezbolah iznosi neistine time što poriče umješanost u incident, prenosi Rojters.

Broj poginulih u današnjem raketnom napadu libanske militantne grupe Hezbolah na Majdal Šams na Golanskoj visoravni povećao se na 10, a većina poginulih su djeca, saopštila je izraelska hitna pomoć.

U saopštenju se navodi da je više desetina ljudi ranjeno, uključujući šestoro koji se nalaze u teškom stanju, dok je troje u srednje teškom stanju, a četvoro lakše povrijeđeno, prenio je Tajms of Izrael.

Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac izjavio je danas da je libanska militantna grupa Hezbolah prešla sve „crvene linije“ nakon današnjeg napada na Majdal Šams na Golanskoj visoravni i da će Izrael odgovoriti.

Kac je rekao za Kanal 12 da se Izrael suočava sa sveopštim ratom.



 

Nakon raketnog napada Hezbolaha na Majdal Šams, izraelski ministar odbrane Joav Galant razgovarao je o procjeni situacije sa načelnikom generalštaba izraelske vojske general-potpukovnikom Herzijem Halevijem i drugim visokim zvaničnicima odbrane, saopštila je Galantova kancelarija.



 

Visoki zvaničnik Hezbolaha Mohamed Afif rekao je za Rojters da ta grupa nije odgovorna za današnji napad na Majdal Šams na Golanskoj visoravni koju je okupirao Izrael.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana