Izraelska vojska potvrdila da je izvela vazdušne napade na Kan Junis

Tanjug
Izraelska vojska potvrdila da je izvela vazdušne napade na Kan Junis

GAZA - Izraelske odbrambene snage (IDF) potvrdile su da su tokom noći izvele talas vazdušnih napada na Kan Junis na jugu Pojasa Gaze, u kojima je, prema palestinskim medicinskim izvorima, ubijeno najmanje osam ljudi, a više od 30 ranjeno.

IDF navodi da su napadi bili usmjereni na lokacije u oblasti u tom gradu iz kojih je u ponedjeljak ispaljeno 20 raketa na gradove na jugu Izraela.

Izraelska vojska ističe da je prije napada naredila evakuaciju civila.

Lokacije su uključivale skladište oružja, stan koji koriste teroristi i drugu infrastrukturu, ističe izraelska vojska, prenio je Tajms of Izrael.

Izraelska vojska je prije napada naredila Palestincima koji žive u istočnim područjima Kan Junisa, drugog po veličini grada u Pojasu Gaze, da se hitno evakuišu.

Svjedoci su rekli da je bilo više izraelskih napada u Kan Junisu i njegovoj okolini, u kojima je najmanje osam ljudi ubijeno, a više od 30 ranjeno, prema medicinskim izvorima i palestinskom Crvenom polumesecu.

Bombardovanje je uslijedilo nakon raketnog napada na izraelska naselja u blizini granice sa Pojasom Gaze, za koji je odgovornost preuzeo Palestinski islamski džihad, organizacija koji se bori uz Hamas protiv Izraela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana